Valutahandel

Begynne med valutahandel

Prøv valutahandel: Nettmeglere med gratis demo for handel i valuta og kryptovaluta

Nå kan du fritt prøve å handle valuta og kryptovaluta uten risiko. Her er nettmeglerene som tilbyr gratis demo av sine handelsplattformer. Kom i gang med valutahandel på nett med en risikofri øvelseskonto.

Hva er valutahandel?

Hva er valutahandel?

Her er en rask guide til valutahandel. Finn ut hvordan du kan begynne å handle valuta over internett via en nettmegler, og mulighetene for potensiell avkastning såvel som risikoen for å tape penger på dine handler.

Fordelene med valutahandel

Valutahandel har mange fordeler

Det er mange gode grunner til å velge valutahandel som et alternativ til for eksempel aksjehandel.

Valuta og valutapar

Viktige valuta og valutapar

Det finnes mange valutaer i verden. Her skal vi se litt på de viktigste valutaene, og hvilke par som er vanligst å handle.

Valutamarkedet

Valutamarkedet: bedre enn aksjemarkedet?

Til forskjell fra aksjemarkedet, der det er aksjer som kjøpes og selges, er det i valutamarkedet penger i seg selv som handles.

Tjene penger eller tape penger

Tjene penger eller tape penger på valutahandel?

Målet med valutahandel er å bytte en valuta mot en annen, med den forventning at den valutaen du kjøper vil stige i verdi i forhold til den valutaen du kjøpte med.

Marginhandel

Marginhandel og forex trading

Marginhandel gjør det mulig for tradere å ta store posisjoner i markedet ved å investere kun en brøkdel av den totale verdien på handelen. Les om det som kalles leverage trading og giring i valutahandel trading her.

Demo-konto

Prøv valutahandel og trading

Prøv valutahandel ririkofritt og gratis med en øvelseskonto fra valgfri nettmegler. En slik demo-konto gir deg verdifull erfaring og koster ingenting å åpne.

Analyse av valutamarkedet

Analyse av valutamarkedet

Det er minst like viktig å forstå hvordan man kan unngå å tape penger i valutamarkedet, som å lære å tjene penger i markedet. Forståelse av risiko samt grundig analyse av valutamarkedet er viktig i så måte.

Teknisk analyse

Teknisk analyse

Teknisk analyse går ut på å studere kurshistorikken. De relevante tallene man ser på er da prisbevegelser. Prøv deg på teknisk analyse allerede nå med våre nyttige tips.

Fundamental analyse

Fundamental analyse

Hva er fundamental analyse? Det er et studie av det fundamentale, og i valtuahandel da naturligvis et studie av de fundamentale forholdene til en valuta.

Sentimentanalyse

Sentiment analyse

Sentimentanalyse er først og fremst et redskap for den langsiktige investor, men også til nytte for kortsiktige tradere som søker alternative metoder for markedsanalyse.

Nettmeglere: Din dør til valutahandel

Nettmeglere: Din dør til valutahandel

Den desidert vanligste måten å handle i valutamarkedet på er via en spesialisert nettmegler. Her er en oversikt over noen gode nettmeglere til valutahandel.