Analyse av valutamarkedet

Det er minst like viktig å forstå hvordan man kan unngå å tape penger i valutamarkedet, som å lære å tjene penger i markedet. Forståelse av risiko samt grundig analyse av valutamarkedet er viktig i så måte.

analyse valutamarkedet
24. mai 2024 av 💵 VALUTAHANDEL.com / Valutahandel

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Det finnes tre måter å analysere markedet på:

  1. Teknisk analyse
  2. Fundamental analyse
  3. Sentimentanalyse

Hver analyseform har sine fordeler og ulemper. La oss ta en nærmere titt på disse tre analyseformene.

Klar til å prøve dine tradingferdigheter hos en ny nettmegler? Se anbefalte nettmeglere akkurat nå.

Forskjellene mellom teknisk analyse, fundamental analyse og sentimentanalyse - en alternativ forklaring

Tenk deg at været er en analogi/metafor for valutamarkedet. To helt forskjelige ting selvfølgelig, men i det følgende eksempelet kan det være en nyttig sammenligning:

Tenk deg et marked der man vedder om været, i stedet for å vedde om valutakurser.

Om man skulle predikere været ved bruk av teknisk analyse, ville man sett på været som har vært tidligere. Man ser bakover i tid: I Hallingdal har juli måned vært den varmeste måneden de siste femten årene. Det vil derfor være naturlig å anta på at juli vil være den varmeste måneden i Hallingdal i juli neste år også.

Ved fundamental analyse er det andre forhold som teller inn. Her er man mer opptatt av tingenes tilstand for å kunne si noe om fremtiden. Om vi fortsetter analogien om valutamarkedet og været, ville man i fundamental analyse sett på ting som vi vet påvirker været, slik som i hvilken retning de store vindene beveger seg, temperaturer, høytrykk og lavtrykk og så videre.

Sentimentanalyse har en helt annen tilnærming enn de to andre analysemetodene. Analogien passer nok ikke så godt i forhold til sentimentanalyse, men om vi likevel fortsetter med sammenligningen mellom været og valutamarkedet, ville vi ha studert hva folk mener og tenker om værutsiktene. Forskjellen her er selvfølgelig at hva vi mener om været ikke kan påvirke været, mens i valutamarkedet er faktisk meninger noe av det som driver markedet.

Det vesentlige her er at teknisk analyse, fundamental analyse og sentimentanalyse er tre vidt forskjellige analyseformer, men målet er det samme for alle: å predikere fremtidige priser i valutamarkedet.

Disse analyseformene brukes også i aksjemarkedet, råvaremarkedet og andre finansmarkeder, så det å lære litt om dette vil gi deg fordeler også utenfor valutamarkedet.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Hvilken valuta vil få en verdiøkning i morgen? Prøv valutahandel her

eToro

Valutahandel med eToro (prøv gratis demo)

eToro er verdens ledende sosiale tradingnettverk og har blitt populær blant tradere over hele verden. Bli bedre kjent med tjenesten og prøv en gratis demo her.

Begynne med valutahandel

Prøv valutahandel: Nettmeglere med gratis demo for handel i valuta og kryptovaluta

Nå kan du fritt prøve å handle valuta og kryptovaluta uten risiko. Her er nettmeglerene som tilbyr gratis demo av sine handelsplattformer. Kom i gang med valutahandel på nett med en risikofri øvelseskonto.

Hva er valutahandel?

Hva er valutahandel?

Her er en rask guide til valutahandel. Finn ut hvordan du kan begynne å handle valuta over internett via en nettmegler, og mulighetene for potensiell avkastning såvel som risikoen for å tape penger på dine handler.