Fundamental analyse

Hva er fundamental analyse? Det er et studie av det fundamentale, og i valtuahandel da naturligvis et studie av de fundamentale forholdene til en valuta.

fundamental analyse
24. mai 2024 av 💵 VALUTAHANDEL.com / Valutahandel

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Skal man studere USD ser man på de økonomiske fundamentale forholdene i USA. Fundamentalt betyr imidlertid ikke at det er noe overfladisk, men heller at man forsøker å se på de viktigste forholdene som på virker en valuta, og det kan jo være så mangt:

  • økonomien til land som valutaen tilhører
  • politiske forhold og politiske avgjørelser
  • samfunnsmessige forhold og rapporter eller offentliggjøring av data relatert til disse forholdene
  • større hendelser (naturkatastrofer, finanskrise, pandemier...)

Visste du forresten at samtlige av de mest populære nettmeglerene tilbyr nå gratis demo.

Data brukt i fundamental analyse

Innsamling, behandling og analyse av data essensen i alle finansielle analyseformer.

Målet med fundamental analyse er å gi innsikt i hvordan markedet vil reagere på bestemte økonomiske begivenheter.

For kortsiktige spekulanter er nok teknisk analyse overlegen den fundamentale analyseformen.

I fundamental analyse henter vi data fra en rekke kilder. Det å holde seg oppdatert og samle inn dataene kan være en stor arbeidsoppgave, men heldigvis finnes det enkle måter å gjøre dette på.

Hvor finner du kursdrivende markedsdata?

Det enkleste er å velge en nettmegler som holder deg oppdatert med alle viktige rapporter, dermed unngår du å ta deg bryet med å samle inn dataene.

Noen nettmeglere som samler inn data, leverer markedsnyheter og analyser.

Dybdeanalyse for ambisiøse tradere

Innsamlingen av data er forsåvidt bare begynnelsen på fundamental analyse. Vi må også finne ut hva dataene betyr.

Fundamentale data kan være så mangt...

Hva betyr det for dollaren dersom Federal Reserve setter opp renten? Hva betyr det for den norske krona dersom Statistisk Sentralbyrå publiserer en rapport om økende arbeidsledighet? Dersom den Europeiske sentralbanken innfører en ny pengepolitikk, hva vil skje med euroen da?

Når data offentliggjøres (for eksempel offentlige rapporter) vil det virke inn på økonomien.

Det er mye usikkerhet knyttet til fundamental analyse.

Ingen analyseform er perfekt, og det finnes ingen måte som med full treffsikkerhet kan gi deg korrekte prediksjoner om markedet hver eneste gang.

Utfordringen i alle former for finansiell analyse, er å predikere hvordan markedet vil reagere. Med andre ord, man må predikere hvordan mennesker, med alle sine ulike oppfatninger av verden og økonomien, vil reagere.

Som du vet er det mennesker som styrer økonomien, og vi mennesker er tenkende vesener, men ingen av oss tenker helt likt. Selv to tradere med en ganske lik tradingfilosofi kan mene vidt forskellige ting om markedsretningen.

Markedet har en tendens til å reagere på hva mennesker føler om markedet. Disse følelsene er basert på økonomiske rapporter og deres antagelser om den gjeldende markedssituasjonen.

Selv om fundamental analyse byr på usikkerhetsmomenter, er det likvel nyttig for den langsiktige investor.

En kombinasjon av fundamental analyse og teknisk analyse kan gi deg en bedre forståelse av markedet. Som selvstendig trader er det likevel en begrensning i hva man klarer å gjøre selv. Derfor bør hovdefokuset være på kun en bestemt analyseform.

Det finnes også en tredje analyseform, i tillegg til fundamental- og teknisk analyse, som kan hjelpe oss å predikere markedet. Denne kalles for sentimentanalyse.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Hvilken valuta vil få en verdiøkning i morgen? Prøv valutahandel her

eToro

Valutahandel med eToro (prøv gratis demo)

eToro er verdens ledende sosiale tradingnettverk og har blitt populær blant tradere over hele verden. Bli bedre kjent med tjenesten og prøv en gratis demo her.

Begynne med valutahandel

Prøv valutahandel: Nettmeglere med gratis demo for handel i valuta og kryptovaluta

Nå kan du fritt prøve å handle valuta og kryptovaluta uten risiko. Her er nettmeglerene som tilbyr gratis demo av sine handelsplattformer. Kom i gang med valutahandel på nett med en risikofri øvelseskonto.

Hva er valutahandel?

Hva er valutahandel?

Her er en rask guide til valutahandel. Finn ut hvordan du kan begynne å handle valuta over internett via en nettmegler, og mulighetene for potensiell avkastning såvel som risikoen for å tape penger på dine handler.