Prøv valutahandel og trading

Prøv valutahandel ririkofritt og gratis med en øvelseskonto fra valgfri nettmegler. En slik demo-konto gir deg verdifull erfaring og koster ingenting å åpne.

demo valutahandel
24. mai 2024 av 💵 VALUTAHANDEL.com / Valutahandel

Begynne med trading nå? Se våre anbefalte handelstjenster.

Det er åpenbart hvorfor det er gratis å opprette en demokonto, og bruke denne så mye man ønsker. For nettmegleren er det en fin måte å vise frem hvilke tjenester de kan tilby. For deg er det en genial måte å lære valutahandel uten å risikere dine egne penger.

Gratis valutahandel øveseskonto

Hos enkelte nettmeglere kan du prøve en gratis øvelseskonto og øve deg på trading, valutahandel og annet uten å sette inn egne penger.

Her finner du en oversikt over nettmeglere som tilbyr gratis demo.

Hvorfor handle med en demo-konto?

En demo-konto er vinn-vinn både for deg og for nettmegleren: Du har null risiko og opparbeider deg erfaring uten å måtte betale noe som helst, og nettmegleren får promotert sine tjenester gratis.

En av de viktigste prinsippene i valutahandel er å aldri investere mer enn man har råd til å tape. Selvfølgelig er målet med valutahandel å tjene penger, men dette er spekulasjon, og det kan fort gå andre veien også.

Det beste redskapet for å unngå stygge tap i valutamarkedet er erfaring og kunnskap. En demo-konto kan gi deg mye av dette, og før du vet ordet av det er du en dreven valutaspekulent, selv uten å ha tapt noe som helst.

Det kan være en fordel å benytte en demo-konto for å få et innblikk i hva nettmegleren kan tilby. Du vil ikke tjene penger med en demo-konto, men heller ikke tape penger. Null risiko, og man kan samtidig få verdifull erfaring gjennom fiktive handler.

Psykologi og trading

Det er imidlertid én ting du aldri vil lære gjennom demo-handel:

Trading er psykologisk. Selv om du lykkes med trading med fiktive penger (såkalt papirhandel), så betyr ikke det nødvendigvis at du vil lykkes om du skulle begynne å handle med dine egne penger.

Motsatt kan det også være slik at selv om du ikke lykkes med demo-handel, så kan du lykkes når du bruker dine egne penger i markedet. Det kan tenkes at du er mer likegyldig til å tape fiktive penger, og at du vil gjøre en større innsats i å oppnå avkastning dersom du bruker penger som du selv har tjent.

Uansett er det altså viktig å være klar over at det er vesentlige psykologiske forskjeller mellom demo-handel og virkelig handel. De erfaringene du gjør i markedet med virkelige penger kan i mange tilfeller resultere i tap, men mange talentfulle tradere ser på dette som en nødvendig del av læringsprosessen.

Dessuten er det jo ikke nødvendig å handle for veldig store summer i begynnelsen. Når du er klar for å handle med dine egne penger, kan du starte med forholdsvis små beløper, men ikke så små at eventuelle avgifter/kurtasje spiser opp fortjenesten. Vi har bevisst funnet frem til rimelige handelstjenester slik at det er mulig å oppnå avkastning selv uten å trade med større beløp.

Beste valutameglere

Vi skal la det være opp til deg å velge valutamegler, og har ingen intensjoner om å utnevne én handelsplattform, ettersom enhver trader har sine egne preferanser. Vi har imidlertid tatt oss friheten til å plukke ut de vi mener er de beste nettmeglerne til valutahandel.

Husk: Ingen avkastning uten risiko

Valutamarkedet byr på mange muligheter også for norske tradere.

Ferske tradere som drømmer om å tjene mye penger og å bli rik, bør være forsiktige: Ja, det er mulig å lykkes, men i stedet for å fokusere på hvor mye penger det er teoretisk mulig å tjene, begynn heller å tenke på:

  • hvor mye penger er det mulig å tape
  • hvor risikabelt er dette egentlig

Det er risiko og hvor mye du kan tape som er av størst betyning. Dersom svaret er at du kan tape alt, vil dette sannsynligvis påvirke hvor mye du er villig til å risikere. Og når du forstår dette, vil du allerede være i stand til å gjøre en bedre beslutning. I stedet for å satse alle sparepengene dine, satser du nå kun et mindre beløp som du er villig til å risikere. Med tiden vil dine tradingferdigheter utvikles, og du blir bedre på å forstå risiko. Du kan ta høyere risiko, men samtidig begrense skadeomfanget. En god trader, er en trader som forstår risiko, først og fremst. Lær deg å ikke tape penger. Bli god på å ikke tape penger. En trader som klarer å være i markedet uten å tape penger, er som regel en vellykket trader.

Useriøse nettmeglere lokker kanskje med at man kan tjene penger og bli rik fort på valutahandel. Det er en sterk overdrivelse og en sannhet med modifikasjoner. Nå er det imidlertid slik at det ikke er flaks som skal være kjernen i hvorvidt du oppnår suksess i valutamarkedet.

Virkeligheten i valutahandel er nok heller som dette:

  • Suksess i valutamarkedet kommer ikke over natten.
  • Alle tradere opplever perioder med tap iblant, selv proffe tradere.
  • For å lykkes trenger du å øve deg, og trading med girede produkter passer ikke for alle.
  • En demo-konto kan gi deg verdifulle erfaringer uten at du må risikere dine egne penger først.
  • De fleste som prøver seg på valutahandel taper penger.

Det finnes ingen snarveier til raske penger. Dyktige tradere kan tjene gode penger på valutahandel, men de fleste vil som sagt tape penger. Når det er sagt er det mulig å lære seg dette, og det er slik alle må begynne. Likevel er dette en handelsform som er beregnet på profesjonelle tradere.

* Handel i CFD-er er girede produkter og innebærer en høy risiko der man kan tape hele kapitalen som er satt inn hos nettmegler. Det er viktig å være klar over risikoen og forstå at dette er en type handelsform som ikke passer for alle. All handel innebærer risiko. Retningslinjer krever at vi informerer om risikoen ved handel med derivater og CFD (differansekontrakter). CFD er girede produkter og innebærer en vesentlig risiko for tap. Din kapital er i fare og handel i derivater med giring passer ikke for alle.

Anbefalt handelstjeneste

Anbefales: eToro tilbyr investering i aksjer, trading med CFD-er og forskjellige underliggende aktiva. Populær nettmegler i Norge, med millioner av tradere globalt. Besøk eToro hjemmesiden eller prøv deres gratis demo.

Hvilken valuta vil få en verdiøkning i morgen? Prøv valutahandel her

eToro

Valutahandel med eToro (prøv gratis demo)

eToro er verdens ledende sosiale tradingnettverk og har blitt populær blant tradere over hele verden. Bli bedre kjent med tjenesten og prøv en gratis demo her.

Begynne med valutahandel

Prøv valutahandel: Nettmeglere med gratis demo for handel i valuta og kryptovaluta

Nå kan du fritt prøve å handle valuta og kryptovaluta uten risiko. Her er nettmeglerene som tilbyr gratis demo av sine handelsplattformer. Kom i gang med valutahandel på nett med en risikofri øvelseskonto.

Hva er valutahandel?

Hva er valutahandel?

Her er en rask guide til valutahandel. Finn ut hvordan du kan begynne å handle valuta over internett via en nettmegler, og mulighetene for potensiell avkastning såvel som risikoen for å tape penger på dine handler.